Bolån med betalningsanmärkning

Bolån med betalningsanmärkning


Att ta ett bolån när man har en eller ett flertal betalningsanmärkningar kan vara svårt. De flesta bankerna kontrollerar om du har några betalningsanmärkningar när du har lämnat in din låneansökan, om de upptäcker att det finns betalningsanmärkningar kommer de inte bevilja din ansökan om bolån. Men det är inte omöjligt att få sin ansöka beviljad när man har betalningsanmärkningar.

Långivare beviljar bolån med betalningsanmärkningar

Det finns ett flertal långivare idag som lånar ut till dig som har en eller flera betalningsanmärkningar. Det krävs inte mycket för att man ska få en betalningsanmärkning, dessutom är det många som har en anmärkning av något slag som har en stabil ekonomi, vilket leder till att personen inte har några problem alls att betala tillbaka bolånet. Som tur är så finns det flera långivare som ser på detta annorlunda än storbankerna. De ser över din förmåga att betala tillbaka istället.

Dessa långivare ser betalningsanmärkningarna som en mindre problem. En anmärkning av något slag är ju självklart mindre bra, men långivaren tittar även på andra saker som kan styrka detta så som fast inkomst, sparat kapital med mera, med andra ord att du kan betala tillbaka lånet. När långivaren har tittat på din ansökan och sett över din ekonomi så bestämmer de om du blir beviljad eller inte, om du blir beviljad så får du ditt bolån.

Bolån med säkerhet

Till skillnad från ett privatlån så tas bolån med säkerhet. Utan säkerheten gör att banken blir lite fundersam över att låna ut pengarna till dig. När du tar ett bolån eller så kallat bostadslån kommer istället en ganska stor del av lånet vara med säkerhet. Din fastighet kommer med största sannolikhet bli säkerheten för lånet och banken tar då en mindre risk. Så om du inte skulle klara av att betala tillbaka lånet så finns det en alternativ lösningen för banken som gör att de får tillbaka sina pengar, genom att ta din bostad.

En bra långivare för bolån med betalningsanmärkningar är BlueStep.

One thought on “Bolån med betalningsanmärkning”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.