Ta smslån även med anmärkningar

Ta smslån även med anmärkningar

Det finns många situationer där man helt enkelt bara behöver pengar snabbt på grund av någon oförutsägbar utgift. Det finns många olika lösningar för att ta lån på marknaden men det kan vara svårt om du har någon betalningsanmärkning som sätter käppar i hjulet.

Om du går till en ”vanlig” bank med en betalningsanmärkning är chansen att du inte får lånet mycket stor. Det fungerar mer eller mindre på samma sätt oavsett vilket låneinstitut som du vänder dig till. Men det finns lösningar på problemen. Tyvärr ser samhället negativt på människor som har betalningsanmärkningar men det är något som absolut inte går hand i hand. Vi kommer att försöka reda ut begreppen om smslån och ge några tips om hur du ska ta dig till väga.

Hur fungerar det?

Kärt barn har många namn och det heter både snabblån och smslån. Förr i tiden var det endast de stora bankerna som gav lån men nu finns det många olika låneinstitut som ger ut lån och de är dessutom godkända av finansinspektionen. Några av de mest populära som ger ut smslån med betalningsanmärkningar är Monetti, Nätlån, Daypay och Viaconto. De fungerar alla snarlikt men kan skilja sig något åt beroende på de villkor som erbjuds.

Fördelen med smslån förutom att man kan få dem med betalningsanmärkningar hos de långivare som vi nämnde kan du ofta be om lånen dygnet runt. Dessutom får du ofta lånet beviljat och utbetalat under samma dag eller dagen efter. Även helger och helgdagar är i vissa fall möjliga som utbetalningsdagar.

Tänk på detta

Som alltid när du tar ett lån bör du tänka över lite extra på ett antal saker. Det är alltid ett viktigt beslut som har efterverkningar. Tänk på följande när du planerar att ta ett lån med betalningsanmärkning:

Är det verkligen akut? – Behöver jag pengarna idag eller har jag tid att leta efter bättre villkor?

Vad ska jag använda lånet till? – Är det för att lösa andra lån eller är det verkligen till något viktigt?

Hur mycket kostar det mig? – Vilka är månadskostnaderna och har jag verkligen råd med att betala tillbaka lånet?

Eftersom det finns ett antal olika långivare som ger ut smslån utan betalningsanmärkningar kan du tjäna på att jämföra olika villkor. Oavsett är det alltid högre ränta och kortare återbetalningstid som gäller för denna typ av lån. Den högre räntan kommer sig av att du har en betalningsanmärkning och risken för långivaren är högre. Det är dessutom värt att se efter om olika typer av smslån. Det finns vissa som lånar ut större belopp med längre återbetalningstid som kan vara mer intressanta då dessa generellt ger dig en lägre månadskostnad.

Oavsett vilken långivare du väljer är det viktigt att du noggrant läser igenom alla regler och villkor för att vara säker på att du klarar av att betala tillbaka lånet.

One thought on “Ta smslån även med anmärkningar”

  1. Jessica skriver:

    Vill låna 10000kronor

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.